100 jaar Sint-Jan

Hieperdepiep hoera!!! Scouts Sint-Jan blaast dit jaar 100 kaarsjes uit en organiseert daarom een verjaardagsfeestje voor jong en oud op het citadel in Diest!

Tijdens dit spetterende feest kan je gezellig iets komen drinken met vrienden en familie, kan je aan tafel kruipen voor een overheerlijke barbecue, kan je spelen met al je vriend(innet)jes op de verschillende randanimatie, kan je de geschiedenis van de oudste (en leukste) jeugdbeweging van Diest en omstreken ontdekken, kan je genieten van live muziek, etc.

Kortom, het wordt een zalige dag op een prachtige locatie en we hopen dat jullie allemaal mee komen vieren!

######## GRATIS ########

Dit evenement combineren we met de startdag die we elk jaar met onze vriendinnen van Sint-Lut Diest organiseren. De randanimatie en de toegang zullen dus volledig gratis zijn. Enkel de barbecue en het drinken zullen niet gratis zijn, maar wees gerust, alles zal verkrijgbaar zijn aan democratische prijzen.

######## BBQ (17u30 - 20u) ########

De eerste vleesjes zullen om 17u30 gebakken zijn! Natuurlijk is er genoeg voor iedereen...

######## SCOUTSMUSEUM (Vanaf 14u) ########

Op 100 jaar tijd heeft onze scoutsgroep heel wat meegemaakt! Ons archief zit dan ook vol met herinneringen en foto's van verschillende generaties. Heb je zelf ook nog foto's of voorwerpen van onze scouts van vroeger? Stuur dan gerust een mailtje naar 100jaarsintjanman@gmail.com! Ook anekdotes en verhaaltjes mag je gerust opsturen naar ons mailadres. Hoe meer herinneringen we krijgen, hoe meer vreugde we kunnen delen!

######## RANDANIMATIE ########

Net zoals op de startdagen van andere jaren zullen kinderen tussen 0 en 18 jaar zich kostelijk én kosteloos kunnen amuseren op dit event. We zijn volop aan het zoeken naar leuke en uitdagende activiteiten. Meer info over de verschillende activiteiten volgt!

######## LIVE MUZIEK (Vanaf 16u30) ########

Tot slot zullen we ook verschillende muzikale gasten uitnodigen die ! Ook hier zullen we binnenkort nog meer over communiceren!

######## EX-LEIDING ########

Tot slot willen we nog een oproep lanceren aan alle ex-leiding die langskomen om hun hemd en sjaaltje van onder het stof te halen! Een Sintjanman dat ben je namelijk voor het leven en dit is een unieke kans om die nostalgische scoutsperiode nóg eens te beleven. Misschien dat er sommigen zijn die niet meer in hun hemd passen, maar dat is geen enkel probleem, een sjaaltje is ook goed!

---

Wij kijken alvast heel erg uit naar ons verjaardagsfeestje en we hopen dat jullie dat ook al doen! Kruis 7 september zeker al aan in je agenda en nodig gerust al je vriend(inn)en uit want dit mag en kan je gewoon niet missen.

Een stevige linker,

Sintjanman